• forum addict

  het heeft er altijd al een beetje ingezeten, fora op het internet afschuimen. Sinds ik internet echt goed heb leren kennen, ben ik toch al een "regular" geweest op een drietal fora :)
  Ik heb al links naar enkele fora bij mijn lijstje gezet, en vandaag is er daar weer eentje bijgekomen. Wie weet kom je me er ooit nog tegen :)

 • niets bijzonders

  Het is dinsdag vandaag, in het weekend heb ik even een "inzinking" meegemaakt, zaterdagmiddag heb ik bijna de hele tijd met tranen in m'n ogen gezeten omdat alles me even tegenviel, maar gelukkig voel ik me nu al veel beter. Op school gaat alles vrij goed, al is het wel druk en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik best wel veel te doen heb op een nog korte tijd voor de examens starten. En de pijn in m'n rug maakt het er niet bepaald makkelijker op. Maar veel kan ik daar nu niet aan doen, buiten pijnstillers slikken en dat probeer ik zoveel mogelijk te vermijden, anders werken ze na een tijdje niet meer omdat ik er aan gewend ben geraakt.
   
  Ik heb me trouwens ook voorgenomen om me eens een digitale camera aan te schaffen, zodat ik voor en na foto's van m'n rug kan nemen. Dan kan ik m'n rug zelf eens beter bekijken, want thuis in de spiegel lukt het niet. Vrijdag ben ik gaan winkelen en in een pashokje met spiegels aan twee kanten waarvan je er 1 kon draaien heb ik eindelijk eens goed kunnen kijken naar m'n rug. Het valt best wel op, die kromming van me, vooral de bovenste.. Daar komt wel verandering in, maar ik heb eigenlijk nooit geweten dat het zo opviel. Nu trek ik me er wel niet veel van aan, ik liep vorige zomer in bikini rond en draag regelmatig topjes met een halve open rug, zodat je eigenlijk mijn kromming wel kan zien (denk ik toch) Maar ik vind dat ik me niet hoef te schamen omdat ik nu toevallig een kromme rug heb, iedereen heeft wel wat.. :)
   

 • terug

  'k ben net terug van het ziekenhuis, het viel best wel mee. We waren een uur te vroeg (dankzij men moeder) maar we hebben niet lang moeten wachten en konden meteen naar de anesthesist die een paar vraagjes stelde. Daarna kwam een verpleegster bloed trekken, ik dacht dat ik daar tegen kon, maar op het einde werd het me toch teveel en zag ik zwarte vlekken voor m'n ogen (net zoals wanneer je te snel opstaat). De vorige keren dat ik bloed liet trekken had ik daar geen last van, maar nu was het misschien teveel bloed dat ze afgenomen heeft of zo...
  Normaal moesten we dan twee uur wachten voor een scan, maar ze kwamen melden dat we direct door mochten gaan. Daardoor ben ik nu al thuis, terwijl ik normaal nu pas naar de scan kon, dat valt dus mee. Mijn zorgen van gisteren waren voor niets :)

 • morgen...

  morgen is het zover... naar het ziekenhuis voor een paar onderzoeken, ik weet niet precies wat me te wachten staat, maar dat komt morgen wel... Ik zie er in elk geval wel tegen aan, maar 't moet nu eenmaal...
  Nu ga ik slapen, 't zal morgen wellicht een lange dag zijn.

 • aantal nieuwe links

  'k heb zojuist nog een beetje "research" verricht en een aantal nieuwe links gevonden die wel nuttig kunnen zijn.
  http://scoliose.eigenstart.nl/ -> deze bevat een groot aantal links naar sites die met scoliose of rugklachten te maken hebben, er staan ook enkele andere sites van lotgenoten op,... Ik heb nog niet de tijd genomen om ze grondig uit te pluizen, maar op het eerste zicht ben je er wel wat mee (ik in elk geval toch :) )
  www.scoliosislife.net bevat een internationaal forum, wat ik tot nu toe nooit vond bij een search op google. Ik heb mezelf geregistreerd, maar moet nog eventjes wachten op een bevestigingsmail voor ik er kan gaan meepraten.
  'k ga zo dadelijk de links toevoegen aan het lijstje, hopelijk heeft de rest er ook wat aan.
   

 • toch beter dan verwacht

  Gisteren met een paar vrienden naar Mayday geweest (iets zoals I love techno maar dan beetje andere muziek) en het is allemaal goed meegevallen met mijn rug. Vorig jaar op Antwerp is burning had ik er enorm veel last van, maar dit jaar heb ik er gelukkig niet al te veel last van gehad. Nu ja, ik had wel een pijnstiller genomen voor ik vertrok (mesulid, heel erg aan te raden in mijn geval, 't werkt goed voor mij), maar voorkomen is beter dan genezen. Ik hoop dat het op 1 mei nog zo goed gaat, dan is het Antwerp is burning en dat wil ik voor geen geld missen. :)

 • eerste keer

  Hey,
  ik weet niet goed hoe ermee te beginnen, maar dat betert wel na verloop van tijd.. Ik heb deze blog aangemaakt omdat ik anderen en mezelf ermee wil helpen. Ik lijd aan scoliose, een scheefgroei van de rug, en moet eind juni geopereerd worden. Ik heb het er zelf heel erg moeilijk mee, weet niet wat me te wachten staat en ik zal veel dingen moeten opgeven die ik graag doe (chiro, winkelen, uitgaan,...). Ik zat ook al lang te denken wat ik kon doen om anderen in dezelfde situatie te helpen. Ikzelf ga regelmatig op zoek naar informatie van mensen die al een operatie achter de rug hebben, dus misschien kan ik op deze manier ook anderen ermee helpen. Tot nu toe heb ik niet veel te vertellen, donderdag moet ik naar het ziekenhuis voor een paar onderzoeken dus dan kan ik waarschijnlijk meer vertellen.
  Tot dan.