• Scoliose-test

  Ik heb een "foto" gevonden over de test die ik gisteren bedoelde. Degene die helemaal rechts staat heeft scoliose, degene die ernaast staat niet, wat vrij duidelijk is lijkt me. Mijn eigen foto volgt waarschijnlijk na de examens.

 • Meer uitleg over ribben

  Ik heb het boven mijn foto al proberen uit te leggen, maar ik heb nu een tekening gevonden die het misschien iets duidelijker kan maken. Ik voeg ze even toe, door er op te klikken kan je ze vergroot zien. Ik vind het zelf vrij nuttig, omdat dit de eerste keer is dat ik zo'n prent zie. Het zou me niet verwonderen dat er nog mensen zijn die niet weten waar hun bult vandaan komt, ik heb het zelf ook lang niet geweten. Ik heb al scoliose van m'n acht jaar of zo, 't werd dus wel tijd dat ik er meer over te weten kwam.
  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Vragen mag je altijd bij de reacties plaatsen, misschien kan ik het wel uitleggen.

  Aan de linkerkant zie je een rib hoe die er normaal aan beide kanten uitzien. De rechterkant is de kant waar de bult zich voordoet. (Dit kan natuurlijk ook links zijn, dat is bij iedereen verschillend, afhankelijk van de richting van je kromming.)


 • Nog een maand...

  ... en ik ben waarschijnlijk aan het wakker worden na mijn operatie. Op dit ogenblik doet het me niet zoveel, ik kan er weer even tegen, maar soms is dat niet zo. Ik besef nu wel meer dan de vorige maanden dat ik mijn operatie wel nodig heb, en dat ik eigenlijk nog wel geluk heb. Het had veel erger kunnen zijn, bvb maar één bocht hebben (dat is veel zichtbaarder) of nog meer graden... Hopelijk gaat alles goed, maar ik heb er wel vrij veel vertrouwen in, op dit moment toch :) Mezelf kennende slaat dat soms nogal rap om, wisselvallig persoontje.

 • beu ...

  Vandaag helemaal niet zoveel gestudeerd als eigenlijk zou moeten. Om halfzes heb ik het opgegeven en ben ik ook niet meer achter men boeken gekropen... Hopelijk gaat het morgen beter. M'n rug doet ondertussen ook pijn, heb ik altijd tijdens het studeren, maar ik probeer nu zo weinig mogelijk pijnstillers te nemen. Anders ben ik er aan gewend geraakt tegen de examens echt beginnen (1 juni) en dan helpen ze niet meer. En aangezien ik ze in de examens waarschijnlijk meer nodig zal hebben dan nu...
  Ik ga slapen, morgen weer veel te vroeg opstaan en hopelijk met een fris geheugen beginnen leren.

 • bijna 300 :)

  Op zes bezoekers na heb ik er al 300 gehad! Ik schrik er eigenlijk wel een beetje van, ik had niet verwacht da zoveel mensen een kijkje gingen komen nemen op m'n weblog. Het is in elk geval leuk om te zien, en hopelijk komen er nog veel bezoekers bij. 'T zou pas echt tof zijn als ze ook nog iets aan m'n site hebben, maar da weet ik natuurlijk niet. Nu is er misschien nog niet zoveel informatie te vinden, maar na m'n operatie gaat dat veel meer zijn natuurlijk...

 • titel-loos

  Nog eventjes komen vertellen voor ik ga slapen, 't was een vermoeiende dag vandaag. Gisteren een laatste keer (voor de examens althans) uitgeweest, vandaag chiro gaan geven voor de laatste keer. Twas leuk dat het weer meeviel, 'k heb eindelijk nog eens een beetje kleur gekregen :) kan ik altijd wel gebruiken. Nu nog een maandje doorduwen en dan zijn we er (hopelijk) weeral voor dit schooljaar. Momenteel zie'k het wel positief in, ik denk wel dat 't me moet lukken om eerste zit te halen, maar mezelf kennende kan dat gevoel snel overslaan.
   
  De schrik voor de operatie zit er nog altijd in, maar via SSO krijg ik meer informatie en zie ik het beetje bij beetje positiever in. Ik wil nu zelfs proberen toch een paar dagen mee op kamp te kunnen gaan (minder dan een maand na mijn operatie...) omdat er problemen zijn met mijn medeleiding. Ik ga er niet over uitwijden, da zijn persoonlijke problemen en ik heb 't recht nie om die op internet te zetten. Wat ik wel kan zeggen is da men eerste chirojaar op da gebied vrij dik tegen is gevallen, hopelijk wordt het volgend jaar beter. Zal voor een deel van mijn rug afhangen, maar dat lukt hopelijk wel. Gewoon doorbijten en de moed nie late zakken, want daar bereikte echt niets mee. Da heb ik vorig weekend ingezien, toen ging het even minder ma nu denk ik dat het weer beter met me gaat. Tis goed da ik me kan concentreren op de examens, da helpt wel men gedachten ervan af te zetten.
   
  Nu ga ik slapen, morgen weer vroeg opstaan om te beginnen studeren, want zonder iets te doen gaan ze me er nie doorlaten vrees ik. Tzou gemakkelijk zijn, maar ik denk dat da nie gaat lukken. In ieder geval succes aan de mensen die nu ook moeten blokken met dit schoon weer, en aan de mensen die rugklachten hebben of andere problemen,.. ge weet wel wat ik bedoel.

 • Countdown

  Het posten van het vorige bericht is blijkbaar mislukt, dus probeer ik het opnieuw. Binnen exact een maand zal ik mijn laatste examen in het tweede jaar hebben afgelegd, en ben ik nu waarschijnlijk een feestje aan het bouwen. Hopelijk zit de uitslag ook een beetje mee, zodat ik met een geruster hart aan men operatie kan beginnen.
   
  Veel meer nieuws heb ik momenteel niet te vertellen, dat zal waarschijnlijk wel het geval zijn eens de examens begonnen zijn, meestal freak ik dan en doet men rug ook veel meer pijn dan anders. Als het weer een beetje meezit kan ik buiten studeren en dan valt het meestal nogal mee.