Woensdag tot en met vrijdag

De volgende dagen in het ziekenhuis leken nogal erg op elkaar. Ik werd meestal al heel vroeg wakker, rond vijf of zes uur. Ik mocht nog niets eten, alleen soms wat water drinken. Tegen de middag kwam er een kinesiste die de eerste dagen vooral met mijn benen oefende, omdat het blijkbaar heel belangrijk is dat je die blijft bewegen.
Ik geloof dat ik donderdag voor de eerste keer mocht rechtzitten. Het was heel vreemd en ik werd er een beetje duizelig van, dus heb ik niet lang gezeten. Ik ben die dagen nog een aantal keer misselijk geweest en heb dan moeten overgeven. Maar vooral de nachten vond ik verschrikkelijk. Ik moest steeds een verpleegster roepen als ik me wilde draaien en dat vond ik nogal vervelend. Ook mijn blaassonde was vervelend, omdat je soms het gevoel hebt dat je moet plassen, maar dan blijkt achteraf dat de sonde wel goed werkt dus dat ze er niets aan kunnen doen. 's Nachts had ik het vaak ook heel erg warm en dat is best wel vervelend.
Ik denk dat het donderdag was toen mijn maagsonde (die in mijn neus) verwijderd werd. Het deed wel een beetje pijn maar ik was blij dat ik er vanaf was. Mijn pijnpomp hebben ze er vrijdag uitgehaald, waarna ik verder pijnstillers kreeg.
Vrijdag mocht ik voor het eerst wat beschuitjes eten 's ochtends, maar veel honger had ik nog niet. 's Middags kreeg ik een bekertje bouillon en die heb ik wel gegeten. Maar toen ik 's avonds weer beschuitjes at, zijn die me niet goed bekomen en moest ik overgeven. Vrijdag heb ik ook voor de eerste keer mogen douchen, waarna ik me veel beter voelde omdat mijn haar echt vettig was. Ik ben vrijdag ook voor het eerst uit bed geweest en dan heb ik in de zetel gezeten. Echt goed zat ik niet dus ik wilde er al snel weer uit.
 
Ik vond vooral deze dagen het minst aangenaam, omdat ik niet mobiel genoeg was om zelf van positie te veranderen en de nachten duurden vaak erg lang. Ik probeerde meestal om zo lang mogelijk tv te kijken (soms echt vechten tegen de slaap) zodat ik hopelijk wat langer sliep maar dat lukte niet altijd.

De commentaren zijn gesloten.