Hoe het ondertussen met me gaat

Dit was één van de vragen die ik recent ontving.

Het gaat ondertussen redelijk goed. Wat niet wil zeggen dat het niet moeilijk is geweest. Het is jammer dat ik deze blog niet beter heb bijgehouden, want veel van de dingen die ik hier had neergeschreven, was ik halveling al vergeten. 

Wat ik nog wel heel goed weet van de eerste weken na mijn operatie is het gevoel niet in mijn eigen lichaam te zitten. Ik moest zo wennen aan mijn nieuwe houding dat het toch wel even geduurd heeft om eraan te wennen. Ik ben niet echt gegroeid (hooguit drie centimeter) maar het verschil in mijn houding werd door veel mensen opgemerkt. Ik heb ook veel truitjes moeten wegdoen omdat deze te kort waren :)

Het beste advies wat ik kan geven voor zij die wachten op een operatie: onderschat het niet! Het is pijnlijk. Enkele weken niets kunnen doen en overal hulp bij nodig hebben is vervelend. Je gaat je moeten aanpassen. Maar je kan het beter overschatten, dan valt het alleen maar mee (wat bij mij het geval wel was).
Ik heb op voorhand heel veel informatie opgezocht en wist wat me te wachten stond. Ik wist wat de dokters zouden doen (heb er zelfs filmpjes over gezien). Of dit ook wilt zeggen dat jij dat moet doen? Dat beslis je zelf. Ik was blij dat ik het wist. Maar ik kan perfect begrijpen dat mensen er zo weinig mogelijk over weten. Enfin, da's ook een discussie voor een volgende keer.

Op dit moment heb ik veel last van mijn schouders. De laatste maanden heb ik er verschillende doktersbezoeken en sessies bij de kinesist opzitten, jammer genoeg zonder weinig resultaat. Binnenkort ga ik osteopathie nog eens proberen. Wat ik maar wil zeggen: over het algemeen gaat het goed met me. Maar mijn rug zal altijd een zwak punt blijven. Heb ik spijt van mijn operatie? Absoluut niet!

Keep the questions coming!

De commentaren zijn gesloten.